Kvalitet

NorDan er opptatt av å levere kvalitetsprodukter og har kontinuerlig fokus på produktutvikling. Valg av råmateriale, impregnering, overflatebehandling og testing er noen av de prosessene som bidrar til at vinduer fra NorDan har lang levetid. 

For våre NTech produkter, benytter vi tre av furu med en høy andel kjerneved. Dette gir god beskyttelse mot sopp og råte. For å ytterliggere forsterke trematerialets evne til å stå imot fuktighet og et værhardt klima, blir alle produkter vakuumimpregnert.

 

Nordan vindu

Foto: NorDan

Velger man i tillegg aluminiumsbekledning på vinduer og dører i tre, er man sikret robuste produkter med lang levetid. Aluminiumsbekledningen som vi benytter blir pulverlakkert, noe som sikrer svært høy motstand mot korrosjon på overflaten og gjør aluminiumsbekledde vinduer og dører tilnærmet vedlikeholdsfrie. Kombinasjon av aluminium og tre med en luftespalte imellom gir derfor maksimal ytelse på våre produkter.

Kundeløftet

Vårt kundeløfte – din trygghet Når du skal investere i nye vinduer og dører må du kunne føle deg trygg på at det blir lenge til neste gang. Denne tryggheten får du med vårt Kundeløfte – markedets beste garantier for vinduer og dører. Våre vinduer, balkongdører og skyvedører i tre har hele 20 års garanti mot sopp og råte og en forventet levetid på 40 år. På aluminiumsbekledde produkter får du hele 30 års garanti mot sopp og råte, samt 60 års forventet levetid. I tillegg har vi en 5 års garanti på knust glass. Uhell kan skje oss alle, derfor gir vi deg denne garantien som en del av Kundeløftet.

Les om kundeløftet her

 

Nordan vinduer

Foto: NorDan

Nordan vinduer illustrasjon

Design/ Farge/ Tilvalg

Valg av vinduer innebærer mer enn bare å finne rett type vinduer. Med valget følger nemlig mange tilvalg som kan hjelpe deg å få frem det beste i dine vinduer. Alt fra stil til funksjon kan endres og legges til. Ønsker du solskjerming, myggnetting eller sprosser til dine vinduer og dører? Eller har du behov for fransk balkong eller soldempede glass? Tilpass dine vinduer slik du ønsker deg. I tillegg kan du hos oss velge mellom 22 standardfarger helt uten tillegg i pris.

Se tilvalg

Nordan vinduer solskjerming

Foto: NorDan

Bærekraft/ GreenTech

NorDan har en lang og stolt tradisjon for å tenke nytt og vi jobber hver dag for å bli en enda mer bærekraftig vindus- og dørprodusent. For å kunne hjelpe våre kunder å ta et grønnere valg har vi utviklet GreenTech – et enda mer bærekraftig produktalternativ.

Green Tech logo

For å kunne dokumentere at produkter merket med GreenTech er et mer bærekraftig valg, har vi stilt tydelige krav til oss selv og våre produkter når det gjelder klima- og miljømessige aspekter.

Alle GreenTech produkter skal være Svanemerket som er et krav om minst mulig negativ miljøbelastning gjennom hele vinduets levetid. Det omfatter produktets energieffektivitet, samt bruk av bærekraftig trevirke og minst mulig miljøbelastende stoffer i blant annet overflatebehandling og isolasjon. I tillegg får alle Svanemerket produkter 10 års produktgaranti.

Et GreenTech produkt skal være aluminiumsbekledd og ha 3-lags glass. Aluminiumsbekledning sikrer svært høy motstand mot korrosjon på overflaten og gjør produktet langvarig og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Som et resultat, har aluminiumsbekledde produkter en forventet levetid på 60 år og hele 30 års garanti mot sopp og råte.

Nordan vinduer egenskaper

3-lags glass gir lavere u-verdi og bedre isoleringsevne, noe som bidrar til lavere energiforbruk når det kommer til oppvarming av bolig. Et lavere energiforbruk vil være gunstig for både deg og miljøet.

Når man kjøper et GreenTech produkt, får man også vårt løftet om at vi er villige til å ta produktet i retur når det en gang i fremtiden er modent for utskiftning. Slik tar vi ansvar for produktene vi selger i dag, og et utvidet ansvar for ansvarlig håndtering av produktene i fremtiden. 

Det er mer enn bare det fysiske produktet som bidrar til utslipp. Både valg og behandling av råmaterialer samt transporten av det ferdige produktet ut til kunden er kilder til økt CO2 avtrykk. Derfor sørger vi, blant annet for karbonnøytralt transportregnskap og kortreiste produkter. Kortreist vil si at produktet er produsert i våre norske fabrikker til det norske markedet.

For å kompensere vårt fotavtrykk ytterliggere har vi blitt «Trefaddere». Målet med prosjektet er å dyrke fram miljøskoger som skal binde CO2. Når du velger et GreenTech-produkt, planter vi et tre. Et tre er bare et tre. Men hvert år binder den norske skogen omtrent 25 millioner tonn CO2. Det er vår felles innsats som blir til en hel skog. Ditt bevisste valg når du kjøper GreenTech, bidrar til dette.

Les mer om bærekraft

Klimakalkulator

I følge Enova kan gamle vinduer stå for bortimot 40% av varmetapet i boligen din. Riktige vinduer bedrer ikke bare inneklima, men er en effektiv metode for å redusere strømforbruket og klimagassutslippene. Bruk NorDan klimakalkulator aktivt for å se hvor mye riktig valg av nye vinduer har å si for klima og energiforbruket.

NorDan Klimakalkulator

 

 

Ta kontakt med oss i Idéhus, og vi hjelper deg med videre planlegging